ÅRETS BADARE

Varje år utser Föreningen Bjerreds Saltsjöbad Årets badare. Utmärkelsen ges till en året-runt badare som är en förebild och kan entusiasmera andra och som på olika sätt tar vara på de möjligheter som anläggningen Bjerreds Saltsjöbad erbjuder.

bild

Georg Hulla, årets badare 2015

”Mina bästa vänner i Sverige har jag träffat i bastun”
Österrikaren Georg Hulla korades till årets badare vid Bjerreds Saltsjöbad i samband med föreningens årsmöte den 9 mars.
Georg Hulla flyttade till Lund för två och ett halvt år för ett jobb som fysiker på ESS. Som inbiten kallbadare var Bjerreds Saltsjöbad en naturlig plats att söka upp som nyanländ i Sverige.
- Jag gillar bastubad och för mig har besöken här varit ett sätt att integrera mig. I bastun pratar man om allt och det är till stor del här jag lärt mig svenska, säger han.
Föreningen Bjerreds Saltsjöbad tilldelar Georg Hulla priset för att han ” med stort kunnande och kvalité avhållit aufguss* till de badandes stora uppskattning”
- Aufguss är något jag tagit med mig från Österrike. När jag började var det inte så stort i Bjärred med det har utvecklats mycket.
Idag erbjuder Bjerreds Saltsjöbad omkring 20 aufgusstillfällen i månaden och Georg Hulla är en av ett 10-tal så kallade gusmästare.
Efter den traditionella kallsupen och doppet i havet begav sig Georg Hulla hem med en blombukett.
- Jag har två små barn hemma så blommorna ska min fru. Utan henne hade jag inte kunnat komma iväg och kallbada varje torsdag.

*aufguss – från tyskans ”hälla på” är en typ av arombastu. En bastuvärd, så kallad gusmästare, häller på doftessenser på stenarna och sprider sedan doften genom att vifta med en handduk

Tidigare pristagare:

2014 Märta Wirén, Håkan Wigren, Ingrid Salomonsson

2013 Jonathan Montan

2012 Christina Wadstén-Malm, Bjärred

2011 Hans Svensson, Bjärred

2010 Käthe Hanson, Lund

2009 Marianne Book, Bjärred

2008 Hans Ulrik Jeppesen, Bjärred

2007 Roger Lundin och Michael Titze, Bjärred

2006 Robert Sallbring, Bjärred

2005 Elna Klemedtson, Lund

2004 Arne Karlsson, Bjärred

bokarum2

Väder

Vädret Bjärred

Badtemperatur

Nyhetsbrev

Ja, tack!